Avelsmaterial?

Flyinge 6 mars kl 14.06: Ett antal damer sitter på läktaren i stora ridhuset och kommer med tvärsäkra uttalanden angående hingstars rätt att behålla kulorna eller ej. Många fniss, inte alla är snälla. Det ska medges att Ellenmamman njöt av att få släppa ut lite sömnfrustration på läktaren genom att hävda att alla elitryttare red dåligt och att hingstämnena som visades höll mycket lägre klass än vanligt. Sen tyckte Ellenmamman att det var roligt att få använda lite av ordförrådet också, det är annars mest vokalövningar här hemma på Byvägen. OOOO, AAAA och EEEE konverserar Ellenmamman och Ellenbebisen dagarna i ända. Ellenmamman och Ellenpappan har i stort sett också börjat konversera med dessa vokaler, vilket är väldigt smidigt - för man blir inte ovänner och det är svårt att vara gräla med bara A, O, E och I:n.

Men vilken tur att vi människor inte blir bedömda huruvida vi är avelsmaterial eller inte. Vad skulle Ellenmamman och Ellenpappan få för omdömen?!

Ellenmamman -72
Uppfödare: Familjen Jangmark, Trelleborg
e: Rune, u: Inga, UE: Gunnar
Rundlagd märr av gamla typen. Markbunden gång, ovillig till arbete och anmärkningsvärt lat. Något kobent. Defekt syn och anlag för hömage. Opålitligt temperament.

Ellenpappan -72
Uppfödare: Malmqvists, Rottne
e: Kaj, u: Anette, ue: Martin
Kvadratisk hingst av omodern typ. Kortbent, men rörlig och arbetsvillig. Jämnt och jovialiskt temperament. Nedsatt hörsel, kan eventuellt vara nedärvningsbart.

Med detta sagt, torde vår rätt att sammanfoga vårt DNA vara ifrågasatt. Men med facit i hand: resultatet blev ovanligt bra!

Kommentarer
Postat av: Annika

Håller med - det låter ju inte som de optimala förutsättningarna för att skapa ett underverk :-) . Men det har ni ju gjort!!! Och ni har ju t o m lyckats få min lillasyster att bli helt Ellenbebis-tokig, eller rättare sagt: det är det nog Ellen själv som fixat! Och syrran har aldrig varit någon bebis-gullare precis. Men nu så! Och bara att titta på bilden på henne får mig att le och glittra med ögonen! Kram från Annika

2010-03-07 @ 10:32:40
URL: http://www.quiltar-och-silver.blogspot.com/
Postat av: irene

Inte för att man ser benen på bilden, men såvitt jag minns fanns inte minsta antydan till kobenthet - så det lär du inte ha nedärvt i alla fall! Däremot dina vackra ögon. Vilket ju är bättre än kobentheten, måste man medge.

2010-03-07 @ 10:50:25
Postat av: Bella

Sagolikt vackert barn!

2010-03-07 @ 17:38:34
URL: http://bellapops.blogspot.com
Postat av: Bitte

Börjar man fundera är det kört. Då kan vi lägga ner (nästan) hela mänskligheten. Några ljushuvuden (nä!) har ju försökt sig på avelsprogram och det var inte lyckat.

Jag tror att alla tänkbara goda gener har manifesterats i Ellenbebis och ala dåliga har självsanerat sig. Det syns ju till och med på bild!

2010-03-08 @ 13:48:22
URL: http://www.dietdog.se/dogblogg
Postat av: Helena

Kom ihåg att man pratar mer och mer om mammans förtjänster när det gäller att avla ett bra barn i hästvärlden : )



Har sagt det förr och säger det igen: din blogg är så superunderbart skriven. Jag skulle vara den första att springa till bokshoppen för att köpa din bok a la kåserier, precis det du skriver här!

2010-03-08 @ 19:13:54
Postat av: Kei

Haha, man skrattar så ögonen tåras :) Det var inte jättelänge sen heller som jag påpekade för Tomas att om han och jag varit hästar hade vi blivit avlivade för länge sen pga vårt dåliga temperament. Ellenbebisen är jättefin så så dåliga gener kan det ju knappast vara!

2010-03-11 @ 16:13:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0